söndag 9 september 2012

Jambo!! (hej)













tillbaka efter 5 dagar i tält. Safari va så grymt!! + att vi såg noshörning, från långt avstånd dock men ändå! vi såg alla the big 5, + massa andra roliga djur. höjdpunkten var nog lejonet precis vid vägen liggandes helt oberörd, eller geoparden med sina två ungar två meter ifrån våran bil. första natten sov vi i tält in the middle of nowhere, bara vi och elefanterna, lite småläskigt, vaknade också upp mitt inatten av lejonvrål, haha men det var beväpnade vakter utanför våra tält så de va rätt lugnt ändå. tredje natten sov vi i tält gasnka högt upp på ett berg, och det va såååå sjukt kallt, sov med två par byxor, tre tröjor + fleecetröja och frös ändå. Den kvällen fick vi också besök av en elefant in i campet, riktigt kul. Det var ett annat sällskap som hade packat ur bilen, gick för att lämna lite saker, lämnade sina matlådor utanför bilen och när dom kom tillbaka hade elefanten öppnat alla lådor och ätit upp maten. Vägen upp och ner till de campet va också en upplevelse, branta upp och nerförsbackar, och vi snackar inte asfalts vägar utan grusvägar utan staket!
Glömde en höjdpunk, MATEN!! har fått god mat för första gången under våra 3 veckor här i tanzania, vi hade en kock med oss under hela resan och han va heeeelt grym!!

sista dagen åkte vi till en tribe, en av dom sista som finns kvar i tanzania, dom pratar sitt eget språk med klick och ja, lever i skogen under träd osv. fick höra lite om deras sätt att leva osv sen följde vi med dom på jakt. så häftigt!! dom jagade med pilbågar, sköt ekorrar och fåglar, sen va de dags för frukost/lunch, då gjorde dom upp eld (utan tändstickor) la ekorrarna och fåglarna på, tog bort skinnet och åt upp de. dom ville att vi skulle smaka men ingen va särskilt sugen! dom va så nära på att skjuta en gesell, men dom missade, riktigt häftigt!

Puss Louise

1 kommentar:

  1. Hej igen!
    Sååå fina bilder - och jag SKA bara iväg jag också, när det nu blir.
    Härligt att få läsa om era upplevelser också.
    Kram så mycket till nästa gång!
    Yvonne

    SvaraRadera